Sebastian lohja, Poliitikko.

Aluevaaleissa piilee mahdollisuus!

Huolettaako sinua lasten ja nuorten pahoinvointi? Tuntuuko sinusta pahalta, että Suomessa useampi nuori on joutunut viime vuosien aikana vakavan väkivallan kohteeksi? Vaaditko päätöksentekijöiltä välittömiä toimia tilanteen korjaamiseksi? Huolenaiheemme on yhteinen. Minulla on visio tämän asian kuntoon laittamiseksi. Hyvinvointialueilla organisoidaan sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palvelut. Tulevien valtuutettujen on käärittävä hihat ja työnnettävä kädet syvälle saviseen maaperään. Nyt olisi tuhannen taalan paikka laittaa lasten ja nuorten palvelut kuntoon sekä siirtää niiden painopiste reaktiivisesta ennalta estävään.

Se vaatii tulevilta valtuutetuilta aitoa halua, puolueilta yhteistä poliittista tahtoa ja lopuksi raakaa työntekoa. Minulle lapset ja nuoret ovat sydämen asia, enkä kykene hyväksymään sitä, että Suomessa nuorten tekemästä tai heihin kohdistuvasta vakavasta väkivallasta tulisi uusi – hiljaisesti hyväksytty – normaali. Asiaan perehdyttyäni totean, että itseasiassa jo nykyisillä resursseilla kyetään tekemään huomattavasti enemmän, kunhan vain ”koutsi” kokoaisi joukot ja hitsaisi tiimin yhteen.

Pirkanmaan on mahdollista olla valtakunnallinen suunnannäyttäjä lasten ja nuorten palveluiden kuntoon saattajana. Tämä kaikki on saavutettavissa, kun toiminnan takana toimii selkeästi johdettu organisaatio. Poliittisten päättäjien tehtävänä on tuoda viranomaiset, kolmas sektori ja eri alan järjestöt ennenkuulumattomalla tavalla yhteen. Haluan erikseen korostaa, että järjestökentällä on valtavan paljon hyödyntämätöntä potentiaalia. Suomen maailmallakin kadehdittu vahvuus on viranomaisyhteistyö ja yhä enenevissä määrin myös kolmannen sektorin sekä järjestöjen välillä. Tehdään Pirkanmaasta lasten ja nuorten ennalta estävän toiminnan edelläkävijä!

Lähteet

Lähteet tähän..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *